Dr. Stroopwafel

Tiramisu met stroopwafel

Benodigdheden voor vier personen

Keukengerei
4 kleine rechte glazen of coupes

Bereidingstijd
Voorbereidingstijd: ca. 20 minuten + minstens 3 uur opstijven
Bereidingstijd: ca. 3 uur

Bereidingswijze

  1. Breek de stroopwafels in kleine, grove stukjes.
  2. Scheid de dooiers en witten van de eieren.
  3. Roer de mascarpone los
  4. Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel wit en schuimig is. Klop de mascarpone er minstens 2 minuten door.
  5. Klop met een schone garde de eiwitten met een snufje zout stijf.
  6. Spatel het eiwit luchtig door het dooier-mascarponemengsel.
  7. Laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  8. Schep een laagje mascarponemousse in de glaasjes.
  9. Strooi er een laagje stroopwafels op en besprenkel dit met likeur.
  10. Schep er weer mascarpone op, vervolgens weer een laagje stroopwafels met likeur en sluit af met een laagje mascarpone.
  11. Zet de glazen afgedekt minstens 3 uur in de koelkast
  12. Haal de tiramisu uit de koelkast en strooi het laatste beetje stroopwafel erover.